🍿
UAKINO.CLUB » Новини » Рецензія на «Над безоднею»

Рецензія на «Над безоднею»

Новий фільм «Над безоднею» може бути реально важким до перегляду та дуже лячним для людей які бояться висоти (автор статті саме такий) проте для всіх інших, хто шукав гострих відчуттів, фільм, скоріш за все буде досить нудним.
У людей багато фобій – хтось боїться темноти, хтось швидкості, павуків, дружини, а деякі бояться висоти – це все породило своєрідний піджанр в кінематографі, й що не рік, а виходять фільми про виживання на якійсь вершині, будь то гора або високий ТРЦ, або у відкритому морі, а може посеред урагану де бігають крокодили, або хтось у пустелі і так далі.

Такі фільми, як «Над безоднею», не вимагають великої роботи над персонажами, а також не потребують розумного сюжету, окрім ситуації в центрі фільму, і «Над безоднею» не робить майже нічого іншого, що потребує піджарн. Завдяки передбачуваним поворотам і одному кричущому персонажу фільм Lionsgate намагається зробити щось відмінне від інших подібних, але йому не вдається досягти висот, яких не бояться (але повинні) його головні герої.
«Над безоднею» розповідає про Беккі (Грейс Керолайн Каррі) і Хантера (Вірджинія Гарднер), які на початку фільму піднімаються на скелю разом з чоловіком Беккі Деном (Мейсон Гудінг). Коли Ден трагічно гине, Беккі впадає в депресію від горя, відмовляючись від своїх улюблених розваг — вільного лазіння та танців на жердині, щоб самотньо валятися в барі. Невдовзі з’являється Хантер із пропозицією піднятися на радіовежу заввишки 600 метрів. Головним чином це для того, щоб вона могла зняти дроном відео, на якому Беккі висить на карнизі для своїх 60 000 підписників в інстаграмі. Коли Беккі та Хантер досягають вершини виведеної з експлуатації вежі, драбина падає, і вони застрягають більш ніж на півкілометра над пустелею без мобільного зв’язку, без води та шляху вниз.

Що стосується трилерів про виживання, «Падіння» слідує грі, встановленій такими фільмами, як «Синя безодня» або «Хижаки». Поки Беккі та Хантер дивляться на пустелю, що їх оточує, «Над безоднею» пропонує безліч візуальних зображень, які добре відтворені, а пустеля, що їх оточує, стає ще смертоноснішою на висоті 600 метрів над землею. З обмеженим простором для пересування він додає новий вимір клаустрофобічним трилерам, який робить небо таким же страшним, як нескінченний океан у трилерах про виживання, таких як «Відкрите море».
На жаль, це не дуже додає жанру. Один поворот, який має принести емоційний удар, повідомляється на початку та таким чином, що зробить те, що відбувається, цілком очевидним для зацікавлених глядачів. Інший поворот, хоч і не такий очевидний, все ще досить легко передбачається. Майже двогодинна тривалість фільму «Над безоднею» також створює відчуття затяжності – трилери, подібні до цих, краще подавати із меншим та жвавішим часом виконання, що не дозволяє багато думати між їхніми обов’язковими сюжетними дуростями.

Оскільки обставини Беккі та Хантер стають дедалі жахливішими, їхні зусилля з порятунку стають майже смішними. Це проблема з налаштуванням «Над безоднею». Вони мало що можуть зробити, окрім як спостерігати з висоти 600 метрів у повітрі, як їхні спроби провалюються. Вони не можуть злізти вниз і не можуть покликати на допомогу. Вони повинні покладатися на безглузді спроби зв’язатися з тими, хто на землі, і коли вони зазнають невдачі, залишиться небагато. Незважаючи на те, що їхні спроби врятувати смішні, ніщо не є таким смішним, як використання у фільмі вміння Беккі танцювати на пілоні або використання пісні «Cherry Pie» від Warrant в одній сцені.
Гарднер і Каррі роблять усе, що можуть, з матеріалом, але і Гудінг, і Джеффрі Дін Морган (як батько Беккі) недостатньо використані, і це більше, ніж будь-що інше, помилка в налаштуваннях фільму. Звичайно, фільм додає нову перспективу до жанру трилера про виживання, але він настільки сильно спирається на ідею, що висота страшна (навіть якщо його герої так не думають), що до кінця фільму залишається небагато.
 Коли «Над безоднею» завершується, це чинить кардинальний гріх жанру, який може змусити глядачів почухати голови.

1. MakSpace
    Місцевий авторитет🔥