🍿
UAKINO.CLUB » Новини » Рецензія на «На добраніч мамо»: інтригуючий сценарій про силу материнської любові

Рецензія на «На добраніч мамо»: інтригуючий сценарій про силу материнської любові

Фільм, підтриманий чудовим акторським складом, забезпечує інтригу та розваги з достатньою часткою хаосу, щоб урівноважити повільне розкриття своїх моторошних поворотів.
Наомі Воттс знімалася в багатьох фільмах, які дозволили їй проявити свої навички як однієї з найталановитіших актрис свого покоління. У її останньому фільмі неймовірний талант Наомі Воттс проявляється навіть за закритим обличчям протягом 90 відсотків фільму. Знятий режисером Меттом Собелом за сценарієм Кайла Воррена (і заснований на однойменному австралійському фільмі 2014 року який в нас називався «Я бачу, я бачу»), «На добраніч мамо», пропонує детальний погляд на материнство та захист дітей. Взявши альтернативний напрямок оригіналу, адаптації Метта Собела вдалося зберегти інтенсивність, запропонувавши більш інтимний підхід до оповіді. Фільм має дуже талановитий акторський склад та технічних творців (знято все на високому рівні) що допомагає більш-менш простому сюжету сяяти та задовольнити навіть прискіпливих глядачів та критиків.

Ідентичні брати-близнюки Еліас (Кемерон Кроветті) і Лукас (Ніколас Кроветті) приїжджають до своєї матері (Наомі Воттс), щоб провести з нею час після косметичної операції. Її обличчя постійно забинтоване, і близнюки відчувають, що з матір’ю щось не так. Встановивши нові та дивні правила домашнього життя та навіть придбавши нові звички, такі як куріння. Еліас і Лукас, без сумніву, вирішують, що їх мати ніколи не зробила б таких речей. Оскільки її поведінка з кожним днем стає все більш дивною та лякаючою, на думку спадає лише одна думка: жінка під марлею — це зовсім інша людина.
Тривожний психологічний трилер Метта Собела — чудова американська адаптація трішки абсурдного фантастичного фільму жахів, у якому кошмар двох молодих хлопців (навіть дітей) стає їхньою реальністю. На відміну від оригіналу, сценарій Кайла Уоррена демонструє сильні сторони порівняння братства та материнства. Рідко, щоб ці дві концепції взагалі порівнювали, але зробити це добре — це важке завдання, яке вдається команді, яка стоїть за версією 2022 року. Через персонажа Воттс та Еліаса сценарій обігрує поняття довіри на додаток до здатності людини прощати й забувати, що створює інтригуючий елемент, який так само розриває серце.

Протягом усього фільму Метт Собел виконує виняткову роботу, створюючи таємницю та закладаючи основу напруги та недовіри. Якщо глядачі не бачили оригінал, їм буде легко затриматися з вибором сторони, оскільки режисер ефективно розмиває межі реальності та жахливого кошмару. Щоб поєднати цю атмосферу, Алекс Вестон, чия нещодавня робота над «Прощанням» (неймовірно чуттєва драма з Аквафіною) призвела до включення його роботи над музикою до короткого списку «Оскара», підсилює неоднозначну енергію історії своєю музикою. Його електронне звучання ідеально створює тривожну атмосферу, а також адекватно натякає на науково-фантастичний компонент, коли це доречно.
Коли фільм нарешті звільняється від своєї інтимної та таємничої основи, закладеної в перших двох актах, це дає змогу невеликому акторському складу влаштувати розважальне, а часом і карколомне шоу. Наомі Воттс грає приголомшливо та талановито, як тільки вона з’являється вкрита бинтами, показуючи все так, що будь-хто засумнівався б у щирості та реальності власної матері. Але саме Кемерон і Ніколас Кроветті викрадають першу планку та демонструють ідею фільму. Як говориться, «диявол криється в деталях», і ці двоє фактично гарантують, що деталі, викладені їхніми персонажами, змусять глядача сумніватися в правді їхньої історії від початку і до кінця.

Зрештою, «На добраніч мамо» містить чудовий баланс інтриги, шоку та розваг. Фільм також відображає потребу в материнській любові та справді процвітає, коли переходить до більш заплутаної та інтимної частини розповіді. Акторський склад робить неймовірну роботу, передаючи ці основні теми, а також залишає достатньо простору для глядачів, щоб вони їх інтерпретували та з’ясовували самостійно. Як у випадку з Еліасом і Лукасом, іноді дитині просто потрібна мати, щоб захистити її від емоційної шкоди та небезпеки. Але одне можна сказати напевно про «На добраніч, мамо» — він має здатність залишати глядачів охопленими розбитим серцем та відчаєм, але він залишає маленьку надію на те, що мати обов'язково прийде на поміч своїй дитині…