🍿
UAKINO.CLUB » Новини » Чорна Пантера – спокійний огляд.

Чорна Пантера – спокійний огляд.

Чому спокійний? Запитати це краще у режисера, який знімав Пантеру і надав їй такого тону. Та це не зробило фільм скучним, а лише надало йому неповторності та унікальності у кіновсесвіті.

З чого ж варто почати огляд? Напевно, з Короля-лева. Саме ідея цього мультфільму тісно вшита в сценарій Чорної Пантери. Т-Чала – втрачає батька – короля і всіма зусиллями пробує доказати світу та власній країні, що він достойний спадкоємець трону. Таким є короткий переказ сюжету фільму, і як би скептично це не звучало – воно діє. Сценаристи вирішили не гнатися за складною екосистемою сюжетних ліній кіновсесвіту і зробили Пантеру самобутнім фільмом. Тут ви зможете відмітити лише невеличкі відсилання на Цивільну війну, після якої події Пантери і відбуваються. Натомість весь акцент зроблений на Ваканді. Сценаристи витратили практично увесь екранний час на те, щоб розкрити самого Т-Чалу та його оточення. І це вельми розумний хід, адже Пантера один з наймолодших героїв кіновсесвіту і про нього глядач знав вкрай мало. Цим самим вони виправили ту велику ваду, на яку страждав Доктор Стрендж, а саме недостатнє розкриття персонажа. По «інгредієнтам» фільм вийшов багатим. Тут і шпигунський блокбастер, і драма (яка представлена на вельми достойному рівні), місцями комедія, що дуже грамотно вписується в концепцію фільму. За переглядом не відчувається затягнутості та не стає скучно. Кожен другорядний герой має власне призначення і без нього неможливо обійтись. Кожен має свій власний міні-колорит і здається дуже правдоподібним. Це затягує і не дає задуматись ні на хвилину над очікуваннями, які глядачі принесли з собою у кінотеатр. А такі явно були. Найбільшим невиправданим очікуванням був останній камінь. Судячи з усіх посилань  Камінь душі мав появитись саме в Пантері, та дзуськи. Цього найвеличнішого секрету таки не розкрили і пошуки каменя напевно подовжаться у Безкінечній війні. Та, як не дивно такий поворот подій ніяк не вплинув на якість фільму, не було часу над цим задумуватись. Попри невелике значення для решти кіновсесвіту події фільму були динамічними та цікавими.

Тут таки і варто переключитись на візуал та музичний супровід. Без нього не вийшло перейнятись цим дивним та цікавим світом традицій та високих технологій. Красиві пейзажі, архітектура, вбрання просто зачаровують. Розглядання вбрань, культури, аксесуарів місцевого населення викликає захват та змушує захоплюватись роботою постановників візуальної складової фільму.

Тут чудово продумане практично усе до найменших дрібниць. Це дозволяє глядачу максимально натурально перейнятись всім, що відбувається на екрані. Останнім вирішаючим фактором є аудіо-складова стрічки. І це саме той випадок, коли немає конкретного хітового треку, а кожен з саундів підібраний грамотно і влучає в серце глядача звалюючи його наповал. Африканські мотиви, чорна музика та капля електронної музики зачаровує і занурює ще більше у атмосферу фільму.

Про гру акторів говоритиму мало – вона чудова і це уже не дивно, адже Дісней дуже прискіпливо підходить до кастингу. Варто відзначити лише Чедвіка Боузмана. Він був маловідомим актором, з якого Марвел і Дісней зробили актора всесвітньо відомого. І виглядає він на екрані вкрай цікаво і майстерно. Це наштовхує на думку про те, що інколи багато цікавих акторів губляться в рутині невідомості саме через те, що картини за їх участі не є відомими широкому загалу. Такі видатні митці заслуговують кращого майбутнього і Чедвік постає одним із них. Маю великі надії, що його акторська кар’єра буде довгою та продуктивною. У чоловіка явний талант.

Підбиваючи підсумки можна сказати, що Чорна Пантера – хоча і сконцентрований виключно на собі фільм вийшов вдалим на всі сто та виконав власне призначення – повідати сольну історію Т-Чали. Він був спокійним та прекрасним у порівнянні з усім кіновсесвітом і це прекрасно, бо глядачу дали трохи розслабитись перед тим, що чекає його у Безкінечній війні. Іти на нього в кіно безперечно варто адже він дасть неповторні враження та цікавий досвід. Не варто полишати розуміння, що стрічка була б вдалою навіть якщо б існувала за межами кіновсесвіту Марвел.

Дякую, що читали мою скромну думку про фільм. Якщо маєте бажання, поділіться своєю. Мені буде цікаво прочитати про те, що я можливо пропустив, або зрозумів неправильно, або ж просто прочитати іншу думку глядачів.

1. Нажаль, його акторська кар'єра не була довгою...
    12 лютого 2023 21:27
    0