🍿
UAKINO.CLUB » Новини » Рецензія на «Диво»: неймовірна Флоренс П'ю у таємничому фільмі від Netflix

Рецензія на «Диво»: неймовірна Флоренс П'ю у таємничому фільмі від Netflix

П’ю несе на собі фільм «Диво», коли він знаходиться під загрозою піддатися піднесеним ідеям, які він стримано досліджує з запалом, якого вимагала б його непроста тема.
Флоренс П’ю довела, що вона може домінувати на екрані, незважаючи на силу фільму за нею. На початку цього року вона зіграла головну роль у фільмі Олівії Уайлд «Не хвилюйся, люба», і знялася в цьому фільмі лише силою волі. У фільмі «Диво» режисера Себастьяна Леліо («Глорія Белл», «Фантастична жінка») П’ю робить щось подібне, але має над чим працювати. «Диво» може піддатися високим ідеям, які фільм, здається, стримано досліджує з релігійним запалом, якого вимагала б його непроста тема, але це прекрасний і захоплюючий фільм завдяки бездоганному таланту за кадром і магнетизму П’ю. Тим не менш, «Диво» змусить багатьох бажати більшого, коли справа доходить до того, що ховається за його захоплюючою історією.

Флоренс П’ю грає Ліб Райт, англійську медсестру, яку викликають у віддалене ірландське село, щоб наглядати за Анною О’Доннелл (Кіла Лорд Кессіді), молодою дівчиною, яка нічого не їла з 11-го дня народження, але дивом залишається живою. Протягом восьмигодинних змін Ліб та ще одна черниця (Джозі Уокер), мають спостерігати за Анною та повідомляти про свої висновки місцевій раді в кінці двотижневого періоду. Ліб від природи налаштована скептично, обшукуючи кожну щілину в домі О’Доннелів у пошуках захованої їжі. Менш схильні до науки члени села вірять, що вони стали свідками дива, і Ліб намагається довести, що вони неправі, оскільки журналісти, віруючі та невіруючі приходять до села щоб зробити сенсаційні репортажі.
«Диво» — моторошний фільм, і музика Метью Герберта викликає жахливий холодок, коли камера Арі Вегнера ковзає по пишному, але рідкісному ірландському ландшафту. У Веґнера (нещодавні роботи якого включають не менш захоплюючий фільм «У руках пса») камера ширяє в сільських будинках і над провітрюваною тундрою, діючи як привид, небачене диво на боці Ліб і її рішучості викорінюватися, з'ясувати потенційне шахрайство сім'ї О'Доннелл.

Сценарій, адаптований Еммою Доног’ю за її власним романом 2016 року, справедливо зберігає погляд на Ліб, яка бореться з травматичним минулим і селом, яке хотіло б, щоб її взагалі не було. Англійська медсестра стикається з різного роду поштовхами, намагаючись виконувати свою роботу, важка перспектива для будь-кого, не кажучи вже про жінку, яка знаходиться під наглядом ради чоловіків, які їй не довіряють, незалежно від того, люди вони віри чи науки. Суворий ландшафт лише посилює ці проблеми, як і черниця, також послана стежити за Анною. Ліб не радиться з нею, щоб переконатися, що їхні висновки неупереджені, але в непохитній роботі сестри Майкл і Вокера є холодність, яка додає тривожного характеру поставленого завдання.

На жаль, «Диво» не надто зацікавлене в цьому завданні, не звертаючи уваги на боротьбу між вірою та фактом заради більших міжособистісних інтересів, а також романтичний сюжет, який здавався б непотрібним, за винятком його корисності в фіналі фільму. Це закінчення, яке більше схоже на deus ex machina, ніж на заслужений розвиток подій, але знову ж таки Флоренс П’ю є порятунком фільму, як і сцена, коли Ліб стикається з радою зі своїми висновками.
Флоренс П’ю тримає фільм разом, так само як і робота Лейло та Вегнера. Акторський склад другого плану також виконує величезну роботу з тим маленьким, що їм надається, включаючи Тома Берка, Кіарана Хайндса, Тобі Джонса, Ніам Алгар та інших, які доповнюють ансамбль. Незважаючи на всю їхню роботу, щоб зробити «Диво» атмосферним подвигом про чудеса та шкоду, яку вони можуть завдати, концепція стрічки остаточно залишається недослідженою. Це можна було б пробачити, якби підтекст не був оголений на початку зі згадкою про великий голод в Ірландії та чітким зв’язком із «дівчатами, що постили» вікторіанської доби. У «Диві» може бути небагато чудес, але очевидно, що Флоренс П’ю — це головне диво стрічки.

Прем’єра фільму «Диво» відбулася на Netflix у середу, 16 листопада. Фільм триває 108 хвилин і отримав рейтинг R за сексуальний контент.