🍿
UAKINO.CLUB » Новини » Рецензія на «Енолу Голмс 2»: сиквел дуету «Браун і Кавілл» чарівний, веселий із низькими ставками

Рецензія на «Енолу Голмс 2»: сиквел дуету «Браун і Кавілл» чарівний, веселий із низькими ставками

«Енола Голмс 2» продовжує традицію затишної таємниці свого попередника з чудовими виступами Міллі Боббі Браун і Генрі Кавілла.
Через два роки після того, як Netflix випустив перший фільм, «Енола Голмс 2» повертає глядачів у світ, спочатку створений молодою письменницею Ненсі Спрінгер, де у відомого детектива Шерлока Голмса є молодша сестра, яка також є детективом. «Енола Голмс», яка вийшла в прокат у 2020 році та познайомила глядачів із головною героїнею, свавільною та серйозною молодою жінкою, яка має намір самостійно прокласти собі шлях у світ. Персонаж повертається в сіквелі для більш щільної сюжетної історії, яка також вплітає ще багато міфів про Шерлока Голмса. «Енола Голмс 2» продовжує традицію затишної таємниці свого попередника з чудовими виступами Міллі Боббі Браун і Генрі Кавілла.
Після подій першого фільму Енола Голмс (Браун) засновує власне детективне агентство, але їй важко знайти клієнтів, оскільки більшість людей хочуть, щоб її старший брат Шерлок (Кавілл) взяв на себе їхні справи. Тобто до тих пір, поки молода дівчина не попросить допомогти знайти її зниклу старшу сестру Сару Чепмен (Ханна Додд). Енола із задоволенням кидається на пошуки Сари і незабаром виявляє, що це збігається зі справою про вкрадені державні гроші, яка заважає її старшому братові. Обоє Холмсів неохоче приймають допомогу, але коли справа приймає фатальний оборот, об’єднання стає необхідністю. Окрім об’єднання з Шерлоком, Енолі доведеться навчитися просити допомоги у всіх своїх союзників, включаючи віконта Тьюксбері (Луїс Партрідж) і її все ще норовливу матір Еудорію (Гелена Бонем Картер). Тим часом Шерлоку потрібно буде звернутися за допомогою до когорти Ейдорії, Едіт (Сьюзен Вокома). Лише разом і за певної допомоги Енола та Шерлок зможуть вирішити обидві справи.

У той час як перший фільм про Енолу Голмс був надто розрізненим, із занадто великою кількістю розрізнених сюжетних ниток, щоб здатися цілісною історією, сценарій Джека Торна для «Еноли Голмс 2» набагато елегантніший у тому, як він пов’язує всі аспекти фільму разом. Торн, який також написав сценарій для першого фільму, зберіг усе, що добре спрацювало від «Еноли Голмс», включаючи чарівний тон персонажа та схильність до руйнування четвертої стіни, зумівши сплести більш добре продуману таємницю. Таємниця Сари Чепмен настільки ж складна, як міг очікувати глядач після першого фільму, і досить обширна, щоб у Шерлока була своя сторона. Торн навіть втягує в реальні історичні події, вільно базуючи характер Сари на жінці з таким же іменем, яка брала участь у страйку у 1888 році. Енола Холмс 2 позбулася того, що не працювало в першому фільмі, надаючи глядачам більше того, що їм сподобалось.
«Енола Голмс 2» містить більше Шерлока Кавілла, який більше залучений у таємницю Сари Чепмен і, як наслідок, життя Еноли. Хоча Браун може легко керувати фільмом сама — і вона така ж чарівна, як і в першому фільмі — приємно бачити, як вони з Кавіллом втілюють у життя динаміку між Енолою та Шерлоком. Сценарій Торна позиціонує їх як дві сторони однієї медалі, і актори дуже добре грають ці різні, але схожі аспекти своїх персонажів. Їхня енергія на екрані неймовірно цікава, особливо в сцені, де Енола допомагає Шерлоку дійти додому після ночі. Кавілл демонструє тут веселі комедійні здібності, а Браун продовжує демонструвати свої головні ролі. Інші зірки, які повернулися, Партрідж, Картер і Вокома, приємні як їхні персонажі, хоча вони дещо затьмарені новими гравцями, включаючи Девіда Тьюліса в ролі грізного поліцейського інспектора Грааля та неймовірно складного нового персонажа Шерон Дункан-Брюстер. Загалом, Браун добре керує «Енола Голмс 2» самостійно, але фільм сяє найбільше, коли їй дають цікавого партнера для роботи.

Можливо, однією з єдиних слабких сторін «Еноли Голмс 2» є його неспроможність поєднати історію низьких ставок із бажанням бути загадковим трилером із високими ставками. Сценарій Торна та режисер Гаррі Бредбір, який також повертається з першого фільму, перетворюють історію про зниклу дівчину та вкрадені державні гроші у фільм, який включає втечу з в'язниці та численні вибухи. В історії, де молода жінка, яка знає джиу-джитсу, є ключем до її характеру, є певна кількість дії, але «Енола Голмс 2» іноді заходить занадто далеко. Немає нічого поганого в загадці з низькими ставками, якщо вона досить добре продумана, щоб зацікавити, але в певних моментах створюється враження, ніби Торн і Бредбір виділяють додатковий спалах, тому що вони недостатньо впевнені в історії. Це не настільки поза лівим полем, щоб завдати шкоди фільму, але, можливо, було б найкраще, якби творці фільму визнали, що «Енола Голмс 2» — це затишна таємниця вбивства, і фільм цікавий саме через це, а не всупереч цьому.
Загалом «Енола Голмс 2» представляє продовження, яке сподобається шанувальникам першого фільму, а також пропонує легку точку входу для всіх, хто, можливо, не дивився фільм Netflix 2020 року. Ті, кому сподобався Шерлок Кавілла в «Енолі Голмс», будуть особливо раді бачити його більше залученим в історію продовження, але це залишається франшизою Браун. Вона стала потужною силою та продовжує використовувати свої вміння та чарівність, щоб зберегти привабливість цієї серії фільмів, а глядачів підкорить краща таємниця та чудова динаміка між двома родичами Холмс.

Чому «Енола Голмс 2» така важлива для кар'єри Міллі Боббі Браун
Міллі Боббі Браун пояснює, чому «Енола Голмс 2» є таким важливим для її кар’єри в Голлівуді. Перший фільм «Енола Голмс», заснований на молодіжних фантастичних романах Ненсі Спрінгер, вийшов на Netflix у 2020 році, отримавши переважно позитивні відгуки глядачів і критиків. «Енола Гоумс» розповідає історію про спроби героїні Браун розкрити правду про таємниче зникнення її матері.
У новому інтерв’ю EW Браун розповідає про те, що вона виступає в ролі зірки та продюсера фільму «Енола Голмс 2», і каже, що цей фільм і франшиза в цілому є «найважливішим моментом у [її] кар’єрі». Браун стверджує, що, як продюсер, вона допомагала розвивати фільм із самого раннього етапу, навіть зігравши важливу роль у всіх костюмах для фільму. Акторка та продюсерка пояснює, що ніколи не відчувала обмежень ані за віком, ані за статтю, і що атмосфера під час зйомок фільмів була надзвичайно позитивною.
«[Енола Холмс], можливо, є найважливішим моментом у моїй кар’єрі на даний момент, тому що це те, що я розвинула. Це корисно. Очевидно, це може бути втомливим, і коли ви озираєтеся на це, ви думаєте: «Боже, я не можу повірити, що я не заснула». Але мені доводилося брати участь у багатьох речах, і я був дуже вдячний за це. Мій вік і стать ніколи не визначали [мою роботу], тому всі на знімальному майданчику справді поважали мене та чули. Це було так приємне середовище, яке можна відчути».